Asztroportré (Hugonnai Vilma, a bárókisasszonyból lett orvosdoktor)

2020.02.29

Hugonnai Vilma bár bárókisasszonynak született, de egy álmait beteljesítő nőként halt meg! Sokan talán ma sem értik, mi visz rá egy nőt, hogy lecserélje a biztosat a bizonytalanért? Miért nem kellett neki a jómód és a kényelem? Nos ha megnézzük a képletét, rögtön megértjük!

A képlete egy igazi VEZETŐT mutat. Hugonnai Vilma egy jang föld napon született, ami az esetében fai kong. Egy fai kong ember vérbeli vezető, főleg mivel a nap oszlopában található, így ez az energia érezhető az élet minden területén. Egy ilyen ember nem tűr beleszólást az életébe és rendszerint szereti azt ő maga irányítani.

Plusz ezt a vezetői vénát erősítette a képletében a kakas és sárkány kombináció, ami szintén egy erős, vezetői jellemmel ruházta őt fel. A kombináció során létrejött a fém, mint harmadik elem, a fém pedig a korrektség, tisztesség és becsület egyik megnyilvánulása. Egy ilyen kombinációval a saját értékrend igazán fontossá válik.

A másik fontos és erős jelleme, hogy indirekt intelligencia struktúrás volt. Nos, egy ilyen struktúrás nő, hát nem egy tipikus háziasszony. Indirekt intelligenciával ott a vágy az önmegvalósításra. Az ilyen típusú struktúrás emberek a trend teremtők általában. Neki azt gondolom, ez eléggé jól összejött!

Ha a hónap oszlopát nézzük, ott egy jin föld található. A hónap oszlop többek között mutatja, munka területén milyen erősségekkel rendelkezik valaki. A jin föld erőssége a gondoskodás, elfogadás. Tele van kincsekkel és értékekkel, amik csak arra várnak, hogy kiássák őket!

Na de, milyen állomásai voltak, miken kellett keresztülmennie, hogy orvos lehessen?

Magyarországon nem tanulhatott orvosnak, de 1869-ben tudomására jutott, hogy a Zürichi Egyetemre nők is beiratkozhatnak tanulni. Ha jól megnézzük a második Szerencseoszlopa legvégén vagyunk. Ugye a szerencseoszlop váltások mindig új feladatokat, új energiákat hoznak, amik 10 évenként váltakoznak!

1870-ben beért egy jang víz-patkány 10 éves periódusba, ami 1879- ig. tartott. A Szerencseoszlopban levő patkány úgynevezett leépítésbe került a radixába (születési képletében) található kakasával. (ami halkan jegyzem meg szintén munka és család területe)

Nos, egy leépítés üzenete mindig az, hogy ha olyan helyzetbe sodródtunk, ami számunkra méltatlan és önmagunk feladására kényszerülnénk, akkor ez az állás abban segít, hogy végre ki merjünk magunkért állni és véget vetni annak a helyzetnek. Ilyenkor van, hogy csak meg kell beszélni a helyzetet, de van, amikor csak az által érhetünk el valamit, ha kilépünk belőle. Hugonnai Vilma úgy döntött kilép. Egy leépítéses időszakban valamit el kell engedni, hogy valami új és jobb várjon az emberre. Az ő életében, amiről le kellett mondania, az az anyagi háttér, ugyanis nem kapott semmiféle támogatást a családjától, de ő tudta mit szeretne elérni.

1879-ben avatták orvossá Zürichben (a Szerencseoszlopa utolsó éve) Majd 1880-ban tért haza ismét Magyarországra! Itt sajnos nem fogadták el neki sokáig a Zürichben szerzett orvosi oklevelét.

1887-ben hozzáment Wartha Vinczéhez, 1888-ban pedig megszületett közös gyermekük. A férje kérésére abbahagyta a szülésznői hivatás gyakorlását, de az oklevele elismeréséért tovább küzdött.

1890-ben ismét SZO váltás történt, beért egy jang fa-tigris időszakba. A jang fa és a radixába levő jang föld oppozícióba került, ami az alapvetően elszánt Vilmát még inkább kitartóvá tette. Ugyanis ez az oppozíció a túlélést, az elszántságot tudja erősíteni az emberben. Meg is volt ennek a gyümölcse, ugyanis sok év próbálkozás után, hogy végre fogadják el az oklevelét Magyarországon is, 1897.-ben célt ért és Budapesten orvossdoktorrá avatták! 1899-ben még várt rá egy vita, bizonyos Pap Samu országgyűlési képviselővel, aki, hogy úgy mondjam nem rajongott azért, hogy a nők szellemi pályán teljesedjenek ki. (Ha ismerte volna Hugonnai Vilma képletét, lehet, nem hívja ki semmilyen vitára...) Hugonnai Vilma ennek hatására írta meg a "A nőmozgalom Magyarországon" című tanulmányát.

1914.-ben (67 éves korában) elvégezte a katona orvosi tanfolyamot. (Ez az év amúgy egy jang fa-tigris év volt)

67 éves korában, 1914 augusztusában elvégezte a katonaorvosi tanfolyamot, 1915 augusztusában hadiékítményekkel díszített érdemjelet kapott. Az első világháború ugyanis felvetette a nők tevékenységének a szükségességét is. 14 vidéki városban szervezett - női orvosi és betegápolói erővel - betegmegfigyelő állomást. Felhívása, szervező munkája követőkre talált, amit bizonyít annak a sok száz vöröskeresztes nővérnek és 84 orvosnőnek a szolgálata, akik az ő oklevelének nosztrifikálása után nyertek diplomát magyar egyetemen. (Forrás: Wikipédia)

Hugonnai Vilma igazi úttörő volt, aki a modern nők példaképe lehet. Hiszen elszánt volt és nem csak álmodni mert, hanem meg is valósította azokat, annak ellenére, hogy nem kapott sok támogatást!

Fekete Renáta kínai asztrológia© Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el