Mi formáltuk 2020-at ilyenné, vagyis Az asztrológia 12-es ciklusa

2020.04.14

Ahogy a nyugati asztrológiában, úgy a kínai asztrológiában is 12 állatövi jegy található meg, melyek ciklikusan váltakoznak. A kínai asztrológiában a bivallyal kezdődik és a patkánnyal ér véget. Minden hónapnak megvan a maga állatövi jegye itt is, illetve az évek is tizenkét egységenként megismétlődnek.(ahogy az órák és napok is) A jelenlegi 2020-as év egy patkány év, így a jelenlegi időszak is egy 12-es ciklus lezárása, (ahogy anno 2008. is az volt) de erről egy külön posztban fogok írni.

Természetesen nem azt jelenti, hogy 12 évente ugyan azok a feladatok várnak ránk, hiszen az év indulás pillanata mindegyiknél más és más. De van egy rendszere és érdemes is figyelemmel kísérni ezt a folytonosságot, mert habár nem ugyan azok történnek velünk, de a magasabb szintű jelentése megvan. Mire gondolok?

A patkány szimbólum pl. mindig az adott kör lezárását jelzi, ahogy a bivaly az újabb kör kezdetét. Na de sok mindenen múlik, hogy 1-1 kör miképp zárul és a következő hogy indul. Legfőképpen rajtunk embereken. Ugyanis egy képlet, legyen az az év indulásáé, csak megmutatja, hogy az adott időszak milyen töltéssel érkezik, mik azok az eszközök, amiket hoz magával. Azt, hogy mi ezt hogyan használjuk fel, rombolunk-e vele vagy építünk, teljes egészében rajtunk áll vagy bukik. Ez minden időszakra igaz. Hiszen minden nap, minden hét és hónap is elkezdődik, vagyis van egy kezdő időpontja (vagyis képlete) vagyis esélyünk mindig van, ahogy választásunk is, hogy mit kezdünk az új eszközökkel, amiket az Univerzum elénk tár.

Viszont egy kicsit erőteljesebb jelentése van akkor, amikor "ciklusváltásba" vagyunk. Minden év decembere (patkány hónap) ilyen, Ahogy a mostani évünk is. Nagyobb horderejű, hisz nagyobb időt ölel körbe, nagyobb a felelősségünk is. Ilyenkor ez az eszköztár fajsúlyosabb, de ezt érzékeljük is. Ezekben az időkben mindig kapunk lehetőséget arra, hogy megjavuljunk, jobbak és nemesebbek legyünk. Mert az élet biztos dob elénk valamit, amin elgondolkodunk...az irányon, vajon jófele haladunk? Tisztességgel, becsülettel éljük a mindennapokat? A valódi értékeket megőrizve haladunk az utunkon?

Tudjátok, honnan lehet tudni, hogy ezekre NEM a válasz? Hogy az ilyen ciklusváltásoknál egyre nagyobb az elénk dobott feladat magassága és súlya. Mi volt 2008-ban? És most 2020-ban?

Az a szomorú, hogy habár elindulni látszik az emberiség ilyenkor a változás útján, hamar elfelejtjük a tanítást és szép lassan újra süllyedni kezdünk.

Igaz, az asztrológia nem jósol, de ha így haladunk, és ez a jelenlegi helyzet sem hoz nagyobb változást az emberekben, akkor nem kell nagy képzelőerő, se jóslat, se semmi, hogy tudjuk, 2032. ennél is keményebb leckét fog nekünk hozni! Persze, lehet rá legyinteni, hogy messze az még és, hogy csak éljük túl a mostani helyzetet, de a jelenben hozott döntéseink írják a jövőnket!

Ez a 2020-as lecke sem most alakult ki, volt 11 éve, illetve nekünk volt 11 évünk, hogy formáljuk, alakítsuk. Szívből remélem, hogy a következő 12-es ciklusunkat ügyesebben és magasabb szinten formáljuk meg, mindannyiunk érdekében!

A következő bejegyzésekben ezekről fogok írni, remélem segíteni fog!

Fekete Renáta kínai asztrológia© Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el